onsdag 5 september 2012

Vårt sociala engagemang lockar intresserade!


Från vänster: Pehr Andersson, Filippa Engstrand, Daniel Kärrholt.

Efter ett sommaruppehåll har vi tagit emot flera besök på klubben och det som stått i fokus har varit hur FC Rosengård arbetar med att bryta ungdomars utanförskap i samhället. Då menar vi bland annat en ökande arbetslöshet hos ungdomar, samt ett minskande deltagande i föreningsliv hos samma grupp.

Vad kan detta bero på och hur kan vi tillsammans göra skillnad? 

Pehr Andersson, Näringslivsdirektör i Malmö Stad, kom på frukost till kansliet och hade många intressanta synpunkter i frågan. Vi konstaterade tillsammans att ungdomar behöver introduceras för arbetsmarknaden tidigt och att sommarjobb och extrajobb har en stor betydelse för den fortsatta karriären. Vad kan regionens företagare göra? Det är en ny generation som vill in på arbetsmarknaden och som arbetsgivare gäller det att ha ett öppet sinne och vara flexibel inför de nya krav och förväntningar som ungdomar har på arbete och karriär. 

En annan spännande person som vi bjöd på lunch är Bodil Rosvall Jönsson, som tillträder som näringslivschef i Region Skåne samt VD för Business Region Skåne. Bodil brinner för entreprenörskap och har i sex år varit VD för det kommunala bolaget MINC som stöttar lokala entreprenörer i uppstartsfasen. Vi talade om hur man kan stimulera ungdomar till att ta tillvara på sina egna idéer och vi berättade om hur Boost by FC Rosengård, vårt projekt för arbetssökande ungdomar, använder träning av entreprenörskompetenser som en del i handledningen. 

Vi ser fram emot nya intressanta besök under september månad!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar